Aktív turizmus fejlesztése Gyenesdiás településén

Településünk turisztikai egyesülete a tavaszi és őszi szezont szeretné még vonzóbbá tenni a hozzánk látogató vendégek, túrázók számára.

Gyenesdiás a Keszthelyi-hegység lábánál fekvő település, mely számos túraútvonallal büszkélkedik. Ezen útvonalak tábláját fogják idén felújítani, mivel soknak megváltozott a nyomvonala.

Emellett a településünk központi részén elhelyezett tájékoztató táblát is felújítják, mely fontos és új információkkal fog szolgálni az aktív kikapcsolódást kereső vendégeinknek – és nekünk helyi lakosoknak is – a túrautakról és kerékpározási lehetőségekről


Térségi együttműködésben, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda koordinálásával, szakmai támogatásával új nyugat-balatoni kerékpáros útvonalakat alakítanak ki és tábláznak ki kerékpáros pihenők létesítésével, illetve a kerékpáros túraútvonalak kitáblázásának hiányosságai is pótlásra kerülnek. Folyamatban van a Nyugat-Balaton bekötése több jelentős kerékpárúttal a nemzetközi vérkeringésbe is, mely régiós szinten is fontos lépés lesz.

Forrás: www.balatontipp.hu
Tücsökdomb Gyenesdiás

Túraútvonalat jelző tábla Gyenesdiáson
Forrás: https://mapio.net/pic/p-50770464/

Bővebb információ a www.balatontipp.hu oldalán itt érhető el