Rügyfakadás – Tavaszünnep 2019

Immár 21. alkalommal megrendezett tavaszünnep a Gyenesdiási Rügyfakadás – Tavaszünnep idén is rengeteg látogatót vonzott a Nagymezőre. A szabadtéri családi rendezvényt számtalan változatos program színesítette a teljesség igénye nélkül:

2019. ápr. 26. (péntek)
Föld Napja gyermekeknek -Biztonságosan, Egészségesen Gyenesdiáson (BEGY) program iskolásoknak (szervező: Kárpáti János Általános és Művészeti Iskola)

2019. ápr. 27. (szombat)
10.30 Tavaszi honvédfelvonulás III. Szegedi Honvédzászlóalj, valamint a Gyenesdiási Huszárbandérium vidám felvonulása a településen. Kísér: a Boombatucada zenekar.
(Útvonal: Diási strand – Madách u. – Csokonai u. – Lőtéri u. – Nagymező)
13.30 Huszár és 1848-as honvédbemutató, lovasbemutatókkal
14.00 Társszervezésben: Föld Napi programok felnőtteknek (Kirándul a család, Botanikai séta, valamint elektromos autók bemutatója, innovatív környezetvédelem)

2019. ápr. 28. (vasárnap)
8.00 Erdei főzőverseny szabadtűzön regisztráltan (!)
10.30 Huszár és honvéd fegyverzeti parádé
11.30 Társszervezésben: környezetvédelmi programok, valamint kultúrális egyesületek és a Cserkészek bemutatkozása. A játszótéren trambulin, mászófal és ugrálóvár.
12.20 “Régi Korok Konyhája”- népi étkek készítése, majd a főzőverseny zsűrizése
12.50 Föld Napi természetvédelmi vetélkedő gyerekeknek és felnőtteknek – közben ebéd
14.00 Vidám gyermekműsor, zenél a Brumi Bandi Band együttes
15.20 Helyi lovardák sokszínű programjai
16.20 „Nagymező bajnoka” kődobó- és „Nagymező bajnoknője” sodrófahajító versenyek, nevezés a helyszínen
17.30 Eredményhirdetések és vándorkupák átadása
18.10 Táncház, népzenei koncerttel
19.40 Tábortűz – körtánc, ének, népi mulatság
21.00 Kétnapos rendezvényünk zárása

Forrás: www.gyenesdias.info.hu

A gyerekek kedvence a Bungee trambulin

Az egész napos programok mellett a Varázshangok az Egészségért Egyesület is részt vett a rendezvényen, ahol a gyerekek jól szellőző, a napfénytől védett sátrak alatt játszhattak önfeledten a rengeteg készségfejlesztő játékokkal a szülőknek ezzel nem kis segítséget nyújtva, hogy ők is kikapcsolódhassanak és pihenhessenek.

Idén először a megújuló energiaforrásokat is felvonultató Zöld Nap is bemutatkozott standjával, ahol bővebb tájékoztatást lehetet kapni általuk forgalmazott termékekről.

A jól sikerült rendezvényt 22. alkalommal is megrendezik 2020-ban is. Szállást a rendezvény közelében a Dencs Apartman oldalán lehet foglalni.